maandag 19 maart 2018

Voor wie is de sleepwet eigenlijk bedoelt?

En ik had me nog zo voorgenomen niet over actuele zaken te bloggen. Simpelweg omdat actuele zaken al snel gedateerd raken. Lees je het op een veel later moment dan denk je al snel, waar gaat dit over?
Toch heb ik een hekel punt wat ik zeker nu in 2018 wil beschrijven. Op deze datum (19 maart 2018) staan we voor de keuze om ja of nee te stemmen inzake een uitbreiding van de Wet Inlichtingen en Veiligheidsdiensten. De Nederlandse veiligheidsdienst ook wel Algemene inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) wil graag alles gaan aftappen wat er aan communicatie in Nederland plaatsvind.
Dat wil zeggen. De regering wil de burger beter gaan volgen en legt de taak daarvoor bij de AIVD neer onder het mom van verhoging van de staatsveiligheid. En dus van ONZE veiligheid.
Als je denkt aan al die aanslagen en poging tot het plegen van aanslagen met vele doden en gewonden die de laatste tijd in Nederland hebben plaatsgevonden, lijkt me dit een heel goed streven.
Maar stel je voor dat al die aanslagen niet zouden hebben plaatsgevonden. Was er dan een concrete aanleiding om die wet uit te breiden? Om alle communicatie van alle burgers af te tappen? Om iedereen te gaan volgen in alles wat men doet of mogelijk van plan is om te doen? Nee!
Dus… Want er hebben namelijk geen aanslagen plaatsgevonden in Nederland. Er is geen serieuze dreiging voor de Nederlanders in het algemeen.
De enige serieuze dreiging is de overheid zelf. ONZE overheid die de burgers niet meer vertrouwd. Die alles en iedereen wil controleren via allerlei systeempjes die maar half functioneren en daarom een extra systeempje nodig hebben die, de niet of slecht, functionerende systeempjes kan controleren. Onze overheid met een baas (Mark Rutte), waarover ik mijn twijfel heb of die werkelijk zo heet omdat hij leugen na leugen over zijn volgzame volkje uitkotst.
Die lid is van een partij waaruit de een na de ander moet verdwijnen vanwege dubieuze praktijken. Die fraude, leugens en bedrog hoog in het vaandel hebben staan.
Die de grootste partij van Nederland is geworden via een perfecte propaganda strategie, met behulp van onze Nationale omroep de NOS. Daardoor veel stemmen heeft binnengehaald tijdens de laatste verkiezingen. Veel stemmen van mensen die het eigenlijk ook allemaal niet meer weten.
Helaas, de heldere denkers des Vaderlands raken in de minderheid. Alle weldenkende mensen en organisaties zijn tegen deze sleepwet. Maar ja, als de overheid ergens een hekel aan heeft…Dan is het aan weldenkende mensen en verstandige organisaties.
De eerste en wellicht de enige die van deze wet profiteert is onze Nationale Overheid die haar eigen bevolking niet meer vertrouwd.
Hier past maar een spreekwoord perfect bij: Zoals De Waard Is, Vertrouwd Hij Zijn Gasten.
En die nieuwe veiligheidswet, ook wel sleepwet genoemd, gaat door. Want de mening van het volk doet er niet meer toe.
Ben benieuwd naar de reactie als er straks aanslagen gaan plaatsvinden die ze niet hebben voorzien. Want de potentiƫle aanslagplegers staan natuurlijk niet stil. Er is namelijk al een communicatiesysteem wat buiten internet en telefonie heen werkt. Is niet af te tappen. Is niet bij elkaar te slepen. Daar gaat de overheid op mis grijpen. Helaas, We zullen het allemaal moeten ondergaan. Net als de bevolking in Noord-Korea en China.

2 opmerkingen:

Karin zei

Euh...ik vind mezelf een verstandig mens maar ik ben -en ik durf het bijna niet meer te zeggen na jouw betoog- VOOR de sleepwet.

Rinustp zei

Ieder mag zijn eigen mening verkondigen en ook stemmen zoals je zelf wilt. En zelfs verstandige mensen kunnen voor de sleepwet zijn.
Alleen....het is al aangetoond dat de sleepwet de veiligheid niet vergroot maar juist verminderd. Terroristen en criminelen gaan snel op zoek naar een andere vorm van communicatie. En die zal niet via internet gaan, voorspel ik. Dus is niet bij elkaar te slepen.

Een reactie posten